PELLETKACHELS

Pelletkachels koop je bij Stekofire
De pelletkachel wordt dus steeds bekender in Nederland. Voor veel mensen is de pelletkachel inmiddels een bekend begrip en zij besparen jaarlijks fors op hun gasverbruik. Een groot gedeelte van de mensen in Europa stookt en verwarmt het huis al meer dan 25 jaar met een pelletkachel. Wij maken u dan ook graag duidelijk dat het verwarmen van uw woning of werkplek anders kan.

Enkele voordelen van het installeren van een pelletkachel is dat u sowieso direct al bespaart op uw gasrekening.

Het installeren van een pelletkachel is zeer eenvoudig. U heeft geen torenhoge schoorsteen of afvoer nodig. Eén gat in de muur is meestal al voldoende. Door de ingebouwde ventilator bouwt de pelletkachel zijn eigen druk op om de rookgassen naar buiten af te voeren.

Waarom een pelletkachel?
Met een pelletkachel bespaart u al gauw honderden euro’s op uw stookkosten. Door de perfecte dosering van de pellets, brandt een pelletkachel optimaal met een zeer hoog rendement. Omdat de pellets zijn geperst onder hoge druk hebben deze een hogere energiewaarde dan een blok hout.

U heeft een pelletkachel binnen 1 tot 4 jaar terug verdiend!
Zelfs de rekening van het stroomverbruik zal naar beneden gaan omdat pelletkachels een lager gemiddeld stroomverbruik hebben dan een CV (gas) installatie. Dat is dus goedkoop verwarmen.

Pelletkachels beschikken over een ingebouwde (geluidsarme) ventilator die de warmte circuleert door vrijwel het gehele vertrek.

Pelletkachel: het gemak van een gaskachel de sfeer van een open haard.
De eenvoudige bediening van een pelletkachel is één van de vele voordelen. Eén druk op de knop en de kachel doet de rest. De ingebouwde thermostaat zal de ruimte prima op temperatuur houden.

Programmeerbaar voor de hele week, per dag verschillend.

Veiligheid van pelletkachels
Standaard zijn pelletkachels voorzien van meerdere sensoren die de kachel onder andere tegen oververhitting beschermen. Daarnaast zal bij een onjuiste verbranding van de pellets de pelletkachel vanzelf uit of in een alarmfase gaan.

Wij adviseren onze klanten dan ook altijd om de juiste pellets voor de pelletkachel te gebruiken.

Onderhoud, milieu en fijnstof van de pelletkachel
Een houtpellet is gemaakt van afval van zagerijen. Een stuk hout laten “weg rotten” of laten verbranden, geeft dezelfde CO2 waarde terug aan de natuur. Pelletkachels hebben een perfecte verbranding, waarbij de uitstoot van fijnstof eigenlijk nihil te noemen is.

De pelletkachels branden vele malen schoner dan een houtkachel. Hierdoor is het onderhoud van een pelletkachel dan ook zeer eenvoudig.

Gun uzelf rustig de tijd om onze website aandachtig door te lezen. Het verwarmen van uw huis met een pelletkachel spaart uiteindelijk uw portemonnee en het milieu! Indien u meer informatie wenst over pelletkachels maakt u dan een afspraak met ons of bezoek de showroom waar wij altijd pelletkachels op voorraad hebben. Koffie staat klaar!

 • OVER ONS

  Stekofire is een ervaren bedrijf op het gebied van moderne en duurzame pelletkachels. Met onze kennis vanuit de installatietechniek en onze interesse in energiebesparende verwarmings-
  installaties hebben wij ons toegelegd op pelletkachels. NIEUW nu ook terrashaarden!

 • ONZE SERVICE

  • Technisch- en persoonlijk advies
  • Installatie door erkende installateurs
  • A-merk pelletkachels
  • 5 jaar garantie
  • Vrijblijvende offerte/afspraak
  • Landelijke installatie & onderhoud

 • INTERESSE?

  Kom gerust eens naar onze showroom
  in Meppel. Koffie staat klaar!

  SHOWROOM
  Loberingemaat 5E
  7942 JD  Meppel

  Gelieve eerst bellen voor afspraak.

Realisatie & ontwerp: DOC52